Stichting

Dierenwelzijn

Ierland


S D I

Giften en donaties


Stichting Dierenwelzijn Ierland is in 2010 opgericht en steunt vooralsnog uitsluitend op de giften en diensten beschikbaar gesteld door haar bestuursleden, hun familie,

vrienden en kennissen. Deel je onze visie en wil je ons daarom steunen? Giften en donaties zijn zeer welkom. Alvast hartelijk bedankt namens de dieren.


Bank gegevens


Van Lanschot Bankiers, Zeist

IBAN (rekening nummer): NL74FVLB0226579336

t.n.v. Stichting Dierenwelzijn Ierland, Bilthoven


Kado aan onze dieren


  • Bert Plomp, schrijver van "When I was Young", is voorzitter van Stichting Dierenwelzijn Ierland. In Juni 2014  is zijn eerste verhalenbundel verschenen.

         Alle gemaakte kosten voor het  publiceren en uitbrengen van dit boek zijn door hem zelf gedragen.

Klik op foto voor grote afbeelding.


In zijn eerste verhalenbundel "When I was Young" schetst Bert Plomp op zijn "eigen-wijze"

en originele manier zijn levensverhaal.


Zijn schrijfstijl is prettig en geschreven vanuit de ik-persoon, waardoor je van dichtbij betrokken raakt bij zijn avonturen.


Als kind is Bert een ondernemend jongetje en belandt hij in diverse situaties die zowel komisch

als ontroerend zijn. Hij beschrijft zijn jeugd en het leven van alledag in de  jaren 50-70 in de stad Utrecht en omgeving.


De verhalen nemen de lezer afwisselend mee naar het heden en het verleden.

De nonchalante opmerkingen en observaties zorgen voor geestige momenten.


Het is een ongecompliceerd, vrolijk boek met hier en daar een kritische noot.

Enkele reacties van de lezers:


"Wat een leuk boek heb je ervan gemaakt. Je hebt een hele mooie manier van schrijven. Het lijkt wel of je in een tijdmachine zit. Veel verhalen zijn ook nieuw voor mij.

Ik hoop dat je nog meer gaat schrijven. Ierland is natuurlijk een enorme inspiratie bron. Echt Bert wat een prachtig boek!!!!!!!!"

Joop de B


"Leuk iets van jou te horen, maar dit hadden we niet verwacht. Mooi boekwerk, en snel doorkijkend, zeker zeer de moeite om te lezen. Het is een erg origineel idee,

waar de gemiddelde pensionado niet aan toe zal komen. Mooi stuk werk, petje af! Jullie zijn nu druk bezig gegaan, en de gebouwen zien er erg indrukwekkend uit.

Dankbaar werk, waarbij wij je veel succes toewensen. We hebben je website intussen bezocht, ziet er gelikt uit. We volgen het met sympathie en belangstelling!"

Ad H


"Wat een verrassing toen je boekje met een plof in de brievenbus viel. Het was leuk om er in te lezen. Het roept weer de sfeer van de jeugd in de 60-er jaren op."

George W


"Je boek heeft een hoge humor gehalte, echt leuk! En raad eens? Zelfs Cees is aan het lezen gegaan. Normaliter niets voor Cees: een boek zonder plaatjes.

Maar hij geniet er zichtbaar en hoorbaar ook van."

Yvonne V


"Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Veel wat je schreef is zo herkenbaar. Het tijdsbeeld van onze jeugd, ouders hadden het zelf vaak moeilijk en geen tijd om

aandacht aan hun kinderen te geven, behuizing was klein en er was niet veel geld. Omdat je boek op veel plekken in Utrecht speelt, kan ik de verhalen  bijna

letterlijk voor me zien.

Tijdens de watersnoodramp werden evacuees opgevangen in het huis van het Leger des Heil aan de Lange Nieuwsstraat, ook werd daar van alles ingezameld om de slachtoffers uit Zeeland te helpen. Je stelt sommige zaken wat ongenuanceerd voor, bij veel ben ik het met je eens, maar zie meerdere kanten aan een onderwerp.

Ik wil je hartelijk danken voor je boek en ga wat doneren voor de opvang van de ezels, een mooi project."

Joke T


"Wat heb ik er van genoten en in een adem uitgelezen. Zo herkenbaar en de leuke foto's het was echt even terug in de tijd!

Met tranen in mijn ogen heb ik het verhaal van jullie Swilly gelezen ook de hondenliefde is een familie kwaal ben ik bang !

Ik ben 10 jaar jonger maar de verhalen ken ik wel , wat vond ik het stoer toen mijn neef met bontjas en onder politiebegeleiding naar de kapper moest!

Ook de begrafenis van oma is echt zo gegaan !

En Bert eet smakelijk!! Echt doen he ! De schelvis met bietjes met mosterd saus !

Regina H


"Heb het in een adem uitgelezen en er erg van genoten. Vind dat je een hele prettige schrijfstijl hebt, leuk om zoveel herkenbare zaken terug te zien in je verhalen.

Best wel knap dat je zoveel herinneringen op papier hebt gezet. Heb ook nog wat vraagtekens over b.v. je verdere werkzame leven, waarom Ierland als thuisbasis enz.

Dus dit is een stille hint (wanneer komt deel 2 uit)? Wil me er alvast voor inschrijven."

Emmie B


"Je boek gelezen, heel goed, genoten van de vele verhalen. Wat heb je toch veel meegemaakt, ik kom daarbij niet in de buurt!

Vooral vond ik hoofdstuk Een LNP verjaardag erg krachtig, helemaal mee eens."

Dick W


"We hebben jouw boek met veel plezier gelezen."

Janneke en Jos O


"Wat een verrassing was het boek van Bert. Ik wist niet dat hij ook kon schrijven, heel leuk hoor. En ook leuk om te lezen !!!"

Diana de R


"Heb graag wat gegeven voor de ezels en andere dieren, goed streven! Daarbij ook nog met plezier je boek gelezen, lekker herkenbaar die tijd...

Zo anders dan de kinderen nu leven he. Beste maar en hoop dat er nog veel boeken verkocht worden! Succes met de opbrengst voor jullie dieren stichting."

Carlos en Cinthya P


"Ik heb het in de vakantie uitgelezen en ik heb erg veel plezier aan beleefd. Ik vond het lezenswaardig. Het geeft een aardige inkijk.

Ook vind ik het moedig, ik weet niet of ik het zou durven. Maar je hebt zo een mooi tijdsbeeld en document wat voort blijft leven!

Ik zal nog een bijdrage aan de stichting leveren! "

Frans B


"Ik vind het een hilarisch boek, maar ook heel goed en vlot leesbaar geschreven. Je hebt absoluut talent als schrijver. Ik kijk uit naar deel 2."

Wim W

"Gisteravond heb ik de laatste 2 hoofdstukken gelezen. Wat bijzonder om te lezen, hoe jij je leven tot nu ervaren hebt.

Je boek leest gemakkelijk weg, er was enige herkenbaarheid en zoals ik het begrepen heb uit de verhalen , ben je heel subtiel te werk gegaan. Mijn complimenten voor dit leuke idee!


Ik heb een klein traantje moeten wegpinken. Het betrof het hoofdstuk over de honden. Zo gemakkelijk je soms over mensen schrijft,

zo gevoelig zet je de honden op papier. Natuurlijk heb ik ook gelachen, om de vrouw van de dokter en om Wiecky.

Ik maak een gift over naar jullie stichting. Normaliter zou ik daar niet zo bij stilstaan, maar je hebt me weten te ontroeren."

Amber V

Copyright Stichting Dierenwelzijn Ierland 2013