Stichting

Dierenwelzijn

Ierland


S D I


Maart 2014


Bezoek aan de Donkey Sanctuary in Liscarrol voor tips en informatie. Het bezoekerscentrum ziet er prachtig uit.

Het geeft ons een goede indruk over de opzet van stallen en het gebruik van de weides.

Grappig om te zien hoe de ezeltjes

gebruik maken van de "schuurborstel".


Wij maken kennis  met "Nollag"

wat "Kerstmis " betekent in het Iers.


Toepasselijke naam want ze is

geboren op Kerstnacht 2013.


Deze schat hadden we

het liefst meteen meegenomen.


Wij kunnen niet wachten

om onze eerste ezels

te verwelkomen. 


Juni 2014


Boek uitgebracht : When I was Young


  • In Juni 2014 verscheen het boek "When I was Young" van Bert Plomp,

voorzitter van Stichting Dierenwelzijn Ierland.

Alle opbrengsten van dit boek zullen volledig ten goede komen van de Stichting.

De winkelprijs bedraagt € 19,95.  Er is eveneens een eBook uitgave verkrijgbaar voor € 9,95.


  • Alle gemaakte kosten voor het  publiceren en uitbrengen van dit boek zijn door

hem zelf gedragen.


  • Lezers die bereid zijn de Stichting met een donatie  te ondersteunen - al was het alleen

maar omdat  zij een aantal uren leesplezier hebben beleefd aan het werk van de schrijver - 

kunnen dit mede doen door aanschaf van het boek. Verkrijgbaar bij iedere boekhandel of bijvoorbeeld via bol.com: https://www.bol.com/nl/f/when-i-was-young/9200000031457782/


Klik op foto's voor grote afbeelding.


Enkele reacties van de lezers:


"Wat een leuk boek heb je ervan gemaakt. Je hebt een hele mooie manier van schrijven. Het lijkt wel of je in een tijdmachine zit. Veel verhalen zijn ook nieuw voor mij.

Ik hoop dat je nog meer gaat schrijven. Ierland is natuurlijk een enorme inspiratie bron. Echt Bert wat een prachtig boek!!!!!!!!"

Joop de B


"Leuk iets van jou te horen, maar dit hadden we niet verwacht. Mooi boekwerk, en snel doorkijkend, zeker zeer de moeite om te lezen. Het is een erg origineel idee,

waar de gemiddelde pensionado niet aan toe zal komen. Mooi stuk werk, petje af! Jullie zijn nu druk bezig gegaan, en de gebouwen zien er erg indrukwekkend uit.

Dankbaar werk, waarbij wij je veel succes toewensen. We hebben je website intussen bezocht, ziet er gelikt uit. We volgen het met sympathie en belangstelling!"

Ad H


"Wat een verrassing toen je boekje met een plof in de brievenbus viel. Het was leuk om er in te lezen. Het roept weer de sfeer van de jeugd in de 60-er jaren op."

George W


"Je boek heeft een hoge humor gehalte, echt leuk! En raad eens? Zelfs Cees is aan het lezen gegaan. Normaliter niets voor Cees: een boek zonder plaatjes.

Maar hij geniet er zichtbaar en hoorbaar ook van."

Yvonne V


"Met veel plezier heb ik je boek gelezen. Veel wat je schreef is zo herkenbaar. Het tijdsbeeld van onze jeugd, ouders hadden het zelf vaak moeilijk en geen tijd om aandacht

aan hun kinderen te geven, behuizing was klein en er was niet veel geld. Omdat je boek op veel plekken in Utrecht speelt, kan ik de verhalen  bijna letterlijk voor me zien.

Tijdens de watersnoodramp werden evacuees opgevangen in het huis van het Leger des Heil aan de Lange Nieuwsstraat, ook werd daar van alles ingezameld om de

slachtoffers uit Zeeland te helpen. Je stelt sommige zaken wat ongenuanceerd voor, bij veel ben ik het met je eens, maar zie meerdere kanten aan een onderwerp.

Ik wil je hartelijk danken voor je boek en ga wat doneren voor de opvang van de ezels, een mooi project."

Joke T


"Heb het in een adem uitgelezen en er erg van genoten. Vind dat je een hele prettige schrijfstijl hebt, leuk om zoveel herkenbare zaken terug te zien in je verhalen.

Best wel knap dat je zoveel herinneringen op papier hebt gezet. Heb ook nog wat vraagtekens over b.v. je verdere werkzame leven, waarom Ierland als thuisbasis enz.

Dus dit is een stille hint (wanneer komt deel 2 uit)? Wil me er alvast voor inschrijven."

Emmie B


"Je boek gelezen, heel goed, genoten van de vele verhalen. Wat heb je toch veel meegemaakt, ik kom daarbij niet in de buurt!

Vooral vond ik hoofdstuk Een LNP verjaardag erg krachtig, helemaal mee eens."

Dick W


"We hebben jouw boek met veel plezier gelezen."

Janneke en Jos O


"Wat een verrassing was het boek van Bert. Ik wist niet dat hij ook kon schrijven, heel leuk hoor. En ook leuk om te lezen !!!"

Diana de R


"Heb graag wat gegeven voor de ezels en andere dieren, goed streven! Daarbij ook nog met plezier je boek gelezen, lekker herkenbaar die tijd...

Zo anders dan de kinderen nu leven he. Beste maar en hoop dat er nog veel boeken verkocht worden! Succes met de opbrengst voor jullie dieren stichting."

Carlos en Cinthya P


"Ik heb het in de vakantie uitgelezen en ik heb erg veel plezier aan beleefd. Ik vond het lezenswaardig. Het geeft een aardige inkijk.

Ook vind ik het moedig, ik weet niet of ik het zou durven. Maar je hebt zo een mooi tijdsbeeld en document wat voort blijft leven!

Ik zal nog een bijdrage aan de stichting leveren! "

Frans B


"Ik vind het een hilarisch boek, maar ook heel goed en vlot leesbaar geschreven. Je hebt absoluut talent als schrijver. Ik kijk uit naar deel 2."

Wim W


"Gisteravond heb ik de laatste 2 hoofdstukken gelezen. Wat bijzonder om te lezen, hoe jij je leven tot nu ervaren hebt.

Je boek leest gemakkelijk weg, er was enige herkenbaarheid en zoals ik het begrepen heb uit de verhalen , ben je heel subtiel te werk gegaan. Mijn complimenten voor dit leuke idee!

Ik heb een klein traantje moeten wegpinken. Het betrof het hoofdstuk over de honden. Zo gemakkelijk je soms over mensen schrijft,

zo gevoelig zet je de honden op papier. Natuurlijk heb ik ook gelachen, om de vrouw van de dokter en om Wiecky.

Ik maak een gift over naar jullie stichting. Normaliter zou ik daar niet zo bij stilstaan, maar je hebt me weten te ontroeren."

Amber V


"Wat heb ik er van genoten en in een adem uitgelezen. Zo herkenbaar en de leuke foto's het was echt even terug in de tijd!

Met tranen in mijn ogen heb ik het verhaal van jullie Swilly gelezen ook de hondenliefde is een familie kwaal ben ik bang !

Ik ben 10 jaar jonger maar de verhalen ken ik wel , wat vond ik het stoer toen mijn neef met bontjas en onder politiebegeleiding naar de kapper moest! Ook de begrafenis van oma is echt zo gegaan !


En Bert eet smakelijk!! Echt doen he ! De schelvis met bietjes en mosterd saus !

Regina H

Copyright Stichting Dierenwelzijn Ierland 2013


December 2014


  • Eind 2014 zijn de vorenvermelde bouw werkzaamheden zo goed als afgerond.


  • De eerste contacten worden gelegd met de Ierse dierenbescherming ISPCA,

Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals, met betrekking tot de

overname van verwaarloosde ezeltjes.