Over Ons

Stichting Dierenwelzijn Ierland (SDI) is een Nederlandse stichting en werd in 2010 opgericht door Bert en Cynthia Plomp. Sinds 2002 wonen wij in het mooie en groene Ierland waar het helaas – net als in zoveel andere landen – met het welzijn van dieren slecht gesteld is. Dierenmishandeling en verwaarlozing komen regelmatig voor en is eigenlijk niet te rijmen met de vriendelijke en hartelijke aard van de Ierse bevolking. Het grootste probleem zit in de vastgeroeste ideeën over hoe met dieren om te gaan. Ze worden van generatie op generatie overgedragen en goede voorlichting is dus noodzakelijk om dit patroon te doorbreken.

Eind 2013 hebben Bert en Cynthia Plomp een nieuwe kleinschalige dierenopvang met diverse weides en stallen opgezet in Ierland en dit gratis ter beschikking gesteld aan Stichting Dierenwelzijn Ierland. Hiermee is één van de belangrijkste doelstellingen van SDI gerealiseerd, een permanent onderkomen bieden aan verwaarloosde dieren in Ierland. In 2015 en 2016 heeft SDI in totaal 7 ezels en 2 Shetlandpony’s van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd. In de afgelopen jaren is onze gemixte kudde uitgegroeid tot een hechte “Furry Family” en is er een juiste balans ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Mede daarom nemen wij geen nieuwe dieren meer op om deze harmonie niet te verstoren. Naast onze dagelijkse werkzaamheden doen wij met z’n tweeën de dagelijkse verzorging van onze kudde. Zij krijgen alle aandacht en liefde die zij nodig hebben en zijn verzekerd van een zorgeloos bestaan voor de rest van hun leven, want dit is hun “Forever Home”.

Sinds eind 2020 doneert SDI elke maand kattenvoer aan 23 katten die een liefdevol thuis hebben bij onze dierenvrienden Mary en Kees die zich het lot van deze zwerfdieren aantrekken en iets aan hun leed willen doen. Zij verdienen dan ook alle steun. Lees meer hierover in ACTIVITEITEN november 2020.

SDI richt zich voornamelijk op dierenorganisaties in Ierland en steunt o.a. de ISPCA https://www.ispca.ie/. Dit is de Ierse landelijke dierenbescherming die zich al jaren inzet voor dierenwelzijn. Daarnaast helpt SDI lokale kleine dierenopvangcentra in Ierland die vaak kampen met een beperkt budget.

De Donkey Sanctuary werd in 1969 opgericht door Dr. Elisabeth Svendsen uit Engeland en is uitgegroeid tot de voornaamste dierenorganisatie die zich wereldwijd inzet voor het welzijn van ezels en muildieren. Zij hebben in Ierland ook een ezelopvang gevestigd https://www.thedonkeysanctuary.ie/ Voor meer informatie in het  Nederlands zie website https://www.donkeysanctuary.nl/ Naast directe hulp en opvang doen ze veel aan voorlichting en preventie. Ook zij verdienen het om financieel ondersteund te worden zodat ze hun acties en projecten tegen dierenleed kunnen voortzetten.  

Ieder dier dat geholpen kan worden is er één met een nieuwe kans op een goed leven.

Mocht je ons project willen steunen dan kan dat door te doneren op:

Stichting Dierenwelzijn Ierland, rekeningnummer IBAN NL74 FVLB 0226 5793 36.

Alvast BEDANKT namens onze dieren.

Dieren zijn – net als mensen – levende wezens met gevoelens

en horen met respect behandeld te worden.