ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2020

Sinds 2015 is een kleinschalige dierenopvang opgezet en is één van de belangrijkste doelstellingen van  Stichting Dierenwelzijn Ierland (SDI) gerealiseerd. In 2015 en 2016 hebben wij ezels en Shetlandponys van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd. In de afgelopen jaren is onze gemixte kudde uitgegroeid tot een hechte “Furry Family” en is er een juiste balans ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Mede daarom nemen wij geen nieuwe dieren meer op om deze harmonie niet te verstoren. 

 • Onze hoofdactiviteit bestaat nu voornamelijk uit de verzorging van onze vaste kudde ezels en Shetlands en het onderhouden van de omgeving. We hebben momenteel 7 dieren.
 • Augustus 2020: De Corona lockdown heeft voor ons geen gevolgen, onze “Furry Family” merkt er niks van.  Omdat wij voor de dieren moeten zorgen zijn wij vrijgesteld van de 5 km reis-radius en kunnen wij onze dagelijkse routine van voeding en verzorging ongestoord voortzetten. Voor onze dieren is  het gelukkig “Feeding as Usual”.
 • November 2020: Sinds deze maand dragen wij bij aan de kosten voor levensonderhoud van 23 katten. Wij raakten 15 jaar geleden goed bevriend met Mary en Kees, een Nederlands stel met een grote liefde voor katten en andere dieren. In hun kleine cottage hebben ze de afgelopen 20 jaar heel veel zieke en verwaarloosde zwerfkatten verzorgd en een liefdevol thuis gegeven. Op dit moment bestaat hun familie uit 23 katten en die hebben allemaal een warm plekje in hun huis, tuinhuis, serre en op zolder. Ze zijn allemaal gesteriliseerd maar de meeste katten zijn niet gezond dus de rekening van de dierenarts is elke maand een flinke kostenpost. Ook de kosten voor voeding lopen op omdat veel katten speciaal voer nodig hebben vanwege hun diverse kwalen. Dat varieert van aandoeningen aan de nieren, darmen, allergie, ouderdom, astma etc. Er is zelfs een speciale vernevelaar aangeschaft voor katten die astma hebben. Sinds november 2020 doneert Stichting Dierenwelzijn Ierland alle voeding en wordt er elke maand een voorraad kattenvoer bezorgd voor de 23 katten. Zonder onze dierenvrienden zouden deze katten het niet overleefd hebben en het kleine pensioen van Mary en Kees gaat elke maand op aan de verzorging van hun kattenfamilie. 
 • December 2020: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2019

Sinds 2015 is een kleinschalige dierenopvang opgezet en is één van de belangrijkste doelstellingen van Stichting Dierenwelzijn Ierland (SDI) gerealiseerd. In 2015 en 2016 hebben wij ezels en Shetlandponys van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd. In de afgelopen jaren is onze gemixte kudde uitgegroeid tot een hechte “Furry Family” en is er een juiste balans ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Mede daarom nemen wij geen nieuwe dieren meer op om deze harmonie niet te verstoren. 

 • Onze activiteit bestaat nu voornamelijk uit de verzorging van onze vaste kudde ezels en Shetlands en het onderhouden van de omgeving. We hebben momenteel 7 dieren.
 • Het jaar is snel voorbij gegaan en de winter stormen hebben we ook goed doorstaan.
 • In de winter is het altijd een uitdaging om de dieren droog te houden omdat de weides zo nat zijn. Gelukkig zijn onze stallen ruim genoeg om alle 7 dieren te kunnen huisvesten bij slecht weer. We hebben 4 ruime weides met inloopstallen waar ze gedurende het hele jaar de beschikking over hebben en daar graag gebruik van maken. Om de paar maanden verplaatsen we de kudde naar een andere wei. Alleen bij hoge uitzondering – zoals bij een zware storm – houden wij ze binnen in een apart gebouw met stallen. Aangezien ze dat niet gewend zijn vinden ze het niet prettig om opgesloten te zijn. Zodra de storm voorbij is worden ze snel in de wei gelaten waar ze weer kunnen genieten van hun vrijheid.
 • December 2019: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2018

Sinds 2015 is een kleinschalige dierenopvang opgezet en is één van de belangrijkste doelstellingen van  Stichting Dierenwelzijn Ierland (SDI) gerealiseerd. In 2015 en 2016 hebben wij ezels en Shetlandponys van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd. In de afgelopen jaren is onze gemixte kudde uitgegroeid tot een hechte “Furry Family” en is er een juiste balans ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Mede daarom nemen wij geen nieuwe dieren meer op om deze harmonie niet te verstoren.  

 • Onze activiteit bestaat nu voornamelijk uit de verzorging van onze vaste kudde ezels en Shetlands en het onderhouden van de omgeving. We hebben momenteel 7 dieren.
 • Februari 2018: “The Beast from the East” bracht bittere kou met sneeuw en ongekende minimum temperaturen met zich mee. Het legde Ierland een paar dagen plat, letterlijk alles was dicht en Ierland zat een paar dagen in algehele “lockdown”. Onze dieren moesten noodgedwongen een paar dagen in de stal blijven. Aangezien ze niet gewend zijn om opgesloten te zitten was het voor hen en voor ons een grote uitdaging. Iedereen was blij toen ze een paar dagen later weer vrij mochten rondlopen. Al was het voor de dieren nog wel wennen om over zo’n witte sneeuwdeken te lopen. Hopelijk is dat de laatste keer dat ze sneeuw zullen zien, want het was geen pretje om over de Connor Pass te rijden. Een hachelijk avontuur omdat ze in Ierland de wegen niet met zout bestrooien. We hebben hier ook nauwelijks last van sneeuw dus de infrastructuur is er niet op ingesteld. Het is daarom makkelijker om de wegen af te sluiten dan ze te bestrooien 😊
 • April 2018: Nadat we “The Beast from the East” hadden overleefd kregen we daarna nog een flinke tegenvaller te verwerken. Onze lieve ezel Walter kreeg weer last van laminitus aanvallen. Hij had in het verleden (nog voordat hij bij ons was) al last van hoefbevangenheid en dat blijft steeds weer terugkomen. Dit ging met ups en downs maar na een tijd verslechterde zijn toestand. Hij kon moeilijk staan en amper lopen, en uiteindelijk moesten wij hem tot ons verdriet uit zijn lijden verlossen. Helaas heeft Walter maar 2 jaar van een onbezorgd leventje kunnen genieten bij ons. Hij was 19 jaar, ezels worden gemiddeld 20-30 jaar oud.
 • December 2018: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2017

Sinds 2015 is een kleinschalige dierenopvang opgezet en is één van de belangrijkste doelstellingen van Stichting Dierenwelzijn Ierland (SDI) gerealiseerd. In 2015 en 2016 hebben wij ezels en Shetlandponys van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd. In de afgelopen jaren is onze gemixte kudde uitgegroeid tot een hechte “Furry Family” en is er een juiste balans ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Mede daarom nemen wij geen nieuwe dieren meer op om deze harmonie niet te verstoren. 

 • Alle bouwwerkzaamheden en aanleg van weides en stallen zijn inmiddels afgerond. Er zijn 4 weides en 5 inloopstallen zodat de ezels en Shetlands zelf kunnen bepalen wanneer ze naar binnen gaan.
 • Onze activiteit bestaat nu voornamelijk uit de verzorging van onze vaste kudde ezels en Shetlands en het onderhouden van de omgeving.
 • De laatste nieuwkomers Pads en Puddles hebben zich snel aangepast en met de andere ezels en Shetlands vormen ze een hechte familie. Het gaat buitengewoon goed met alle dieren en wij raken ook meer in de routine van voeding en verzorging.
 • In September 2017 hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze oudste ezelin Chanel. Ezels worden gemiddeld 20-30 jaar oud en onze Chanel werd 27 jaar. Aanvankelijk maakten wij ons zorgen om haar 11-jarige dochter Coco, want zij en haar moeder waren onafscheidelijk. Het verlies van haar moeder zou een grote impact voor Coco kunnen hebben, maar dat viel gelukkig mee. Omdat ze al 2 jaar in onze kudde zijn hebben ze een hechte band opgebouwd met de andere ezels. Wij vermoeden dat dit enorm heeft geholpen, want Coco gedroeg zich na het overlijden van haar moeder niet anders en was gelukkig niet depressief.
 • Oktober 2017: Orkaan Ophelia raasde een paar dagen over Ierland en het land was in complete lockdown. Als door een wonder kwamen wij er goed van af en heeft zij bij ons geen schade aangericht. Alle dieren waren in de vaste gebouwen ondergebracht waar wij ook stallen hebben gebouwd. Iedereen haalde opgelucht adem toen het orkaan gevaar geweken was.  
 • December 2017: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2016

Sinds 2015 is er een kleinschalige dierenopvang opgezet en is één van de belangrijkste doelstellingen van Stichting Dierenwelzijn Ierland (SDI) gerealiseerd. In 2015 en 2016 hebben wij ezels en Shetlandponys van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd. Op dit moment hebben wij 7 ezels en 2 Shetland Pony’s en zitten aan ons maximum van dierenopvang. De dagelijkse verzorging doen we met z’n tweeën en met 9 dieren in totaal hebben wij onze handen vol aan de werkzaamheden. Het is opmerkelijk dat onze ezels erg netjes zijn, ze mesten op één grote hoop en dat is met schoonmaken wel zo makkelijk. De voornaamste activiteit van onze kudde is eten en mesten en dat doen ze naar hartelust 😊

 • Maart 2016: Adoptie van ezel Walter die depressief was vanwege het overlijden van zijn trouwe vriend.
 • Mei 2016: Deze maand namen we een zwerfhond in huis en kwamen na een paar weken er achter dat ze zwanger was. Ze verraste ons met 6 puppies wat de honden populatie in Huize Plomp deed stijgen tot het  ongekende aantal van 8 Bordercollies. Kortom 2016 was een hectisch jaar !!
 • Juni 2016: Aanleg van 3e weide met extra stal.
 • Augustus: Aanleg van 4e weide met extra stal.
 • November 2016: Adoptie van ezels Pads en Puddles die door de ISPCA gered werden.
 • December 2016: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2015

Dit jaar zijn alle stallen en 2 weides gereed gekomen en hebben wij 4 ezels en 2 Shetland Pony’s van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd.

 • April 2015: Adoptie van onze ezels Billy en Bowie die onder erbarmelijke omstandighede leefden.
 • Juni 2015: Aanleg van 2e weide met 2 extra stallen.
 • September 2015: Adoptie van onze ezels Coco en Chanel waar niet meer voor gezorgd kon worden.
 • November 2015: Adoptie van onze Shetland Pony’s Fred en Ginger die verwaarloosd werden.
 • December 2015: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget. 

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2014

 • Maart 2014: Bezoek aan de Donkey Sanctuary in Cork https://www.thedonkeysanctuary.ie/ voor tips en informatie Het bezoekerscentrum ziet er prachtig uit. Het geeft ons een goede indruk over de opzet van stallen en het gebruik van de weides. Grappig om te zien hoe de ezeltjes gebruik maken van de borstels om lekker tegenaan te schuren. Wij maken kennis met veulentje “Nollag” wat “Kerstmis” betekent in het Iers. Een toepasselijke naam want zij is geboren op Kerstnacht 2013. Deze schat en haar moeder hadden we het liefst meteen meegenomen, wij kunnen niet wachten om onze eerste ezels te verwelkomen.
 • Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2013

 • Sinds medio 2013 wordt er gewerkt aan de toegankelijkheid van het terrein, het aanleggen van weides en de bouw van stallen. Alle kosten voor dit project worden door de oprichters van Stichting Dierenwelzijn Ierland gefinancierd. De grond en opstallen zullen gratis voor gebruik van dierenopvang ter beschikking worden gesteld aan Stichting Dierenwelzijn Ierland, waarmede de basis voor onze doelstelling is gelegd.
 • Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2012

 • Overeenkomstig het beleidsplan is Stichting Dierenwelzijn Ierland vanaf de oprichting in 2010 actief op zoek geweest naar grond in Ierland, om opvang van verwaarloosde dieren te kunnen realiseren.
 • In 2012 is er een groot perceel met aangrenzend bos aangekocht door de oprichters van Stichting Dierenwelzijn Ierland. Deze aankoop komt niet ten laste van de Stichting, maar worden door de oprichters gefinancierd.
 • Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2011

 • In Nederland heeft Stichting Dierenwelzijn Ierland bijgedragen aan de kosten van onderhoud voor één van de paarden van de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met een beperking https://prinsesmaximamanege.nl/
 • In Ierland heeft Stichting Dierenwelzijn Ierland bijgedragen aan de lokale dierenartskosten voor diverse hulpbehoevende zwerfdieren.
 • Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun. 

ACTIVITEITEN OVER HET JAAR 2010

 • Sinds de oprichting van Stichting Dierenwelzijn Ierland in 2010, richt zij zich op Ierland en steunt jaarlijks diverse acties van de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/. Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.