Sinds 2014 heeft SDI de beschikking gekregen over een stuk grond en stallen. In 2015 en 2016 heeft SDI een aantal ezels en Shetland ponies van de ISPCA https://www.ispca.ie/ geadopteerd en een “Forever Home” geboden. Hiermee is één van de belangrijkste doelstellingen van SDI gerealiseerd. In de afgelopen jaren is onze gemixte kudde uitgegroeid tot een hechte “Furry Family” en is er een juiste balans ontstaan in de onderlinge verhoudingen. Mede daarom nemen wij geen nieuwe dieren meer op om deze harmonie niet te verstoren. 

Onze hoofdactiviteit bestaat sinds 2016 uit de verzorging van onze vaste kudde ezels en Shetlands en het onderhouden van de weides, stallen en de omgeving.  Het is opmerkelijk dat onze ezels erg netjes zijn, ze mesten op één grote hoop en dat is met schoonmaken wel zo makkelijk. De Shetlands daarentegen verspreiden hun mest met veel passie over de hele stal. Qua netheid kunnen ze nog veel van de ezels leren!! De voornaamste activiteit van onze kudde is eten en mesten en dat doen ze naar hartelust 😊

ACTIVITEITEN 2022

 • Juni 2022: De prijzen voor hooi en stro zijn dit seizoen flink gestegen. De jaarlijkse voorraad van 250 balen is een enorme kostenpost. Het scheelt dat we geen stro meer nodig hebben als bodembedekking voor de stallen, de dikke rubberen matten op de betonnen vloer zijn ideaal. De voordelen van deze grote investering van vorig jaar gaan wij nu merken !
 • Augustus 2022: Druk seizoen om alle omheiningen ezel-proof te maken. Elk jaar wordt dat grondig gecheckt want ezels zijn slimme ontsnappers, ze weten feilloos alle zwakke plekken in het hek te vinden. Onze Shetland Fred is ook een meester in het ontdekken van vluchtroutes. Het gebeurt wel eens dat ze bij de buren in de wei staan te grazen waar het gras uiteraard groener is dan bij ons en ongetwijfeld beter smaakt 🍀
 • Oktober 2022: De bospaden worden goed onderhanden genomen, na een flinke bramenoogst moeten de bramenstruiken allemaal kort gemaaid worden. De ezels lopen vrij rond in het bos en ze zijn gek op bramen, helaas gebeurt het wel eens dat ze soms aan de dikke doorns blijven hangen. Tot onze schrik had Pads een flinke snee boven zijn oog, hij is de fanatiekste bramensnoeper. Gelukkig was de dierenarts snel ter plekke en kon de wond meteen gehecht worden. Om ernstige verwondingen te voorkomen is het noodzakelijk om de bramen flink terug te snoeien. 
 • December 2022: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.

ACTIVITEITEN 2021

 • Januari 2021: Corona houdt de wereld nog steeds in zijn greep, maar heeft voor onze dieren gelukkig geen gevolgen.
 • Juni 2021: Het natte Ierse klimaat is steeds een uitdaging om de stallen droog en schoon te houden. De hoeveelheid stro om de boel droog te houden is niet aan te slepen en de kosten rijzen de pan uit. Om dit probleem voor altijd te verhelpen worden alle schuilstallen voorzien van een betonnen vloer. Als bodembedekking kiezen wij voor duurzame dikke rubberen matten i.p.v. stro. Het is een flinke investering maar dat is het zeker waard. De ezels (en wij) zijn blij met de nieuwe vloer en het schoonhouden van de stallen is ook een stuk eenvoudiger.
 • Juli 2021: “Hot, Hot, Hot – Summer heatwave grips Ireland, the beaches are choc a bloc. The effects of the lockdown and the extra pounds are clear to see on the beaches with lots of jiggling bellies and backsides.” aldus The Irish Times. 
 • Voor onze ezels geen strand maar ze zoeken de schaduw op in hun schuilstal of tussen de bomen in het bos.
 • December 2021: Code rood i.v.m. storm Barra brengt de nodige voorbereidingen en zorgen met zich mee. Na een spannende nacht komen we er weer goed vanaf. Alle dieren zijn veilig en er is geen schade aan de stallen en de omgeving, we halen opgelucht adem.
 • December 2020: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.

ACTIVITEITEN 2020

 • Augustus 2020: De Corona lockdown heeft voor ons geen gevolgen, onze “Furry Family” merkt er niks van.  Omdat wij voor de dieren moeten zorgen zijn wij vrijgesteld van de 5 km reis-radius en kunnen wij onze dagelijkse routine van voeding en verzorging ongestoord voortzetten. Voor onze dieren is  het gelukkig “Feeding as Usual”.
 • November 2020: Sinds deze maand draagt SDI bij aan de kosten voor levensonderhoud van circa 30 katten en honden. Elke maand zorgt SDI voor al het voer van de dieren van deze lokale opvang. De afgelopen 20 jaar zijn hier veel zieke en verwaarloosde dieren liefdevol verzorgd en opgevangen. Ze zijn allemaal gesteriliseerd maar de meeste dieren zijn niet gezond dus de rekening van de dierenarts is elke maand een flinke kostenpost. Er is zelfs een speciale vernevelaar aangeschaft voor katten die astma hebben.  Ook de kosten voor voeding lopen op omdat sommigen speciaal voer nodig hebben vanwege hun diverse kwalen. Dat varieert van aandoeningen aan de nieren, darmen, allergie, ouderdom, astma etc. 
 • December 2020: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.

           

ACTIVITEITEN 2019

 • Het jaar is snel voorbij gegaan en de winter stormen hebben we ook goed doorstaan.
 • In de winter is het altijd een uitdaging om de dieren droog te houden omdat de weides zo nat zijn. Gelukkig zijn onze stallen ruim genoeg om alle dieren te kunnen huisvesten bij slecht weer. We hebben 4 ruime weides met inloopstallen waar ze gedurende het hele jaar de beschikking over hebben en daar graag gebruik van maken. Om de paar maanden verplaatsen we de kudde naar een andere wei. Alleen bij hoge uitzondering – zoals bij een zware storm – houden wij ze binnen in een apart gebouw met stallen. Aangezien ze dat niet gewend zijn vinden ze het niet prettig om opgesloten te zijn. Zodra de storm voorbij is worden ze snel in de wei gelaten waar ze weer kunnen genieten van hun vrijheid.
 • December 2019: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN 2018

 • Februari 2018: “The Beast from the East” bracht bittere kou met sneeuw en ongekende minimum temperaturen met zich mee. Het legde Ierland een paar dagen plat, letterlijk alles was dicht en Ierland zat een paar dagen in algehele “lockdown”. Onze dieren moesten noodgedwongen een paar dagen in de stal blijven. Aangezien ze niet gewend zijn om opgesloten te zitten was het voor hen en voor ons een grote uitdaging. Iedereen was blij toen ze een paar dagen later weer vrij mochten rondlopen. Al was het voor de dieren nog wel wennen om over zo’n witte sneeuwdeken te lopen. Hopelijk is dat de laatste keer dat ze sneeuw zullen zien, want het was geen pretje om over de Connor Pass te rijden. Een hachelijk avontuur omdat ze in Ierland de wegen niet met zout bestrooien. We hebben hier ook nauwelijks last van sneeuw dus de infrastructuur is er niet op ingesteld. Het is daarom makkelijker om de wegen af te sluiten dan ze te bestrooien 😊
 • April 2018: Nadat we “The Beast from the East” hadden overleefd kregen we daarna nog een flinke tegenvaller te verwerken. Onze lieve ezel Walter kreeg weer last van laminitus aanvallen. Hij had in het verleden (nog voordat hij bij ons was) al last van hoefbevangenheid en dat bleef terugkomen. Dit ging met ups en downs maar na een tijd verslechterde zijn toestand. Hij kon moeilijk staan en amper lopen, en uiteindelijk moesten wij hem tot ons verdriet uit zijn lijden verlossen. Helaas heeft Walter maar 2 jaar van een onbezorgd leventje kunnen genieten bij ons. Hij was 19 jaar, ezels worden gemiddeld 20-30 jaar oud.
 • December 2018: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN 2017

 • Onze activiteit bestaat nu voornamelijk uit de verzorging van onze vaste kudde ezels en Shetlands en het onderhouden van de omgeving.
 • Mei 2017: Alle bouwwerkzaamheden en aanleg van weides en stallen zijn inmiddels afgerond. Er zijn 4 weides en 5 inloopstallen zodat de ezels en Shetlands zelf kunnen bepalen wanneer ze naar binnen gaan.
 • Juli 2017: De laatste nieuwkomers Pads en Puddles hebben zich snel aangepast en met de andere ezels en Shetlands vormen ze een hechte familie. Het gaat buitengewoon goed met alle dieren en wij raken ook meer in de routine van voeding en verzorging.
 • September 2017 : Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze oudste ezelin Chanel. Ezels worden gemiddeld 20-30 jaar oud en onze Chanel werd 27 jaar. Aanvankelijk maakten wij ons zorgen om haar 11-jarige dochter Coco, want zij en haar moeder waren onafscheidelijk. Het verlies van haar moeder zou een grote impact voor Coco kunnen hebben, maar dat viel gelukkig mee. Omdat ze al 2 jaar in onze kudde zijn hebben ze een hechte band opgebouwd met de andere ezels. Wij vermoeden dat dit enorm heeft geholpen, want Coco gedroeg zich na het overlijden van haar moeder niet anders en was gelukkig niet depressief.
 • Oktober 2017: Orkaan Ophelia raasde een paar dagen over Ierland en het land was in complete lockdown. Als door een wonder kwamen wij er goed van af en heeft zij bij ons geen schade aangericht. Alle dieren waren in de vaste gebouwen ondergebracht waar wij ook stallen hebben gebouwd. Iedereen haalde opgelucht adem toen het orkaan gevaar geweken was.  
 • December 2017: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN 2016

 • Maart 2016: Adoptie van ezel Walter die depressief was vanwege het overlijden van zijn trouwe vriend.
 • Mei 2016: Deze maand namen we een zwerfhond in huis en kwamen na een paar weken er achter dat ze zwanger was. Ze verraste ons met 6 puppies wat de honden populatie in Huize Plomp deed stijgen tot het ongekende aantal van 8 Bordercollies. Kortom 2016 was een hectisch jaar !!
 • Juni 2016: Aanleg van 3e weide met extra stal.
 • Augustus: Aanleg van 4e weide met extra stal.
 • November 2016: Adoptie van ezels Pads en Puddles die door de ISPCA gered werden.
 • December 2016: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN 2015

 • Februari 2015:  Er zijn 2 stallen en 2 weides gereed gekomen. Ook is er contact gelegd met de ISPCA om een aantal ezels te adopteren en een permanent onderdak te bieden voor de rest van hun leven.
 • April 2015: Adoptie van onze eerste ezels Billy en Bowie die onder erbarmelijke omstandighede leefden.
 • Juni 2015: Aanleg van 2e weide met 2 extra stallen.
 • September 2015: Adoptie van onze ezels Coco en Chanel waar niet meer voor gezorgd kon worden.
 • November 2015: Adoptie van onze Shetland ponies Fred en Ginger die verwaarloosd werden.
 • December 2015: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget. 

ACTIVITEITEN 2014

 • Maart 2014: Bezoek aan de Donkey Sanctuary in Cork https://www.thedonkeysanctuary.ie/ voor tips en informatie Het bezoekerscentrum ziet er prachtig uit. Het geeft ons een goede indruk over de opzet van stallen en het gebruik van de weides. Grappig om te zien hoe de ezeltjes gebruik maken van de borstels om lekker tegenaan te schuren. Wij maken kennis met veulentje “Nollag” wat “Kerstmis” betekent in het Iers. Een toepasselijke naam want zij is geboren op Kerstnacht 2013. Deze schat en haar moeder hadden we het liefst meteen meegenomen, wij kunnen niet wachten om onze eerste ezels te verwelkomen.
 • April 2014: Sinds begin dit jaar heeft SDI de beschikking over een stuk grond en stallen. Er wordt hard gewerkt om alles geschikt te maken voor de komst van onze eerste ezels.
 • December 2014: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN 2013

 • Overeenkomstig het beleidsplan is SDI nog steeds actief op zoek naar grond om opvang van verwaarloosde dieren te kunnen realiseren. De juiste locatie is nog niet gevonden.
 • December 2013: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.

ACTIVITEITEN 2012

 • Overeenkomstig het beleidsplan is SDI vanaf de oprichting in 2010 actief op zoek naar grond om opvang van verwaarloosde dieren te kunnen realiseren.
 • December 2012: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.
 • Hulp geboden aan kleine lokale dierenorganisaties die vaak kampen met een beperkt budget.SDI

ACTIVITEITEN 2011

 • In Nederland heeft SDI bijgedragen aan de kosten van onderhoud voor één van de paarden van de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met een beperking https://prinsesmaximamanege.nl/
 • In Ierland heeft SDI bijgedragen aan de lokale dierenartskosten voor diverse hulpbehoevende zwerfdieren.
 • December 2011: Jaarlijkse donatie aan de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/ Deze landelijke Ierse Dierenorganisatie zet zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.

ACTIVITEITEN 2010

 • Sinds de oprichting van SDI in 2010, richt zij zich op Ierland en steunt   de ISPCA (The Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals) https://www.ispca.ie/. Deze organisatie is de landelijke Ierse Dierenbescherming en zij zetten zich jaar in jaar uit in voor het welzijn van dieren en verdienen dan ook in alle opzichten onze steun.