FRED

FRED werd in ± 2011 geboren en op 10 November 2015 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd.

Fred en Ginger zijn onze Shetland Ponies en ze vormen een onafscheidelijk koppel. Ze werden door de ISPCA https://www.ispca.ie/ gered na een melding van verwaarlozing. Het is onbegrijpelijk dat ze zulke lieve dieren aan hun lot overlaten.

Ze waren net 1 week bij de ISPCA toen wij ze gingen opzoeken, en wij hadden de eer om hun namen te kiezen. Wij noemden ze naar het bekende danskoppel Fred Astaire en Ginger Rogers uit de jaren 30. Wellicht kunnen we ze nog een paar danspassen bijbrengen.

Fred is heel tam en heeft een zacht karakter, waarschijnlijk is hij een uitzondering want je hoort vaak dat Shetlands lastig kunnen zijn. Inmiddels is gebleken dat hij niet zo goed is in dansen maar in ontsnappen. Ezels staan doorgaans bekend als ontsnappers, maar Fred is de “Houdini” binnen de familie, als er ergens een mogelijkheid is dan is Fred de 1e die aan de andere kant van de wei staat te grazen. En als zijn grote vriend Jack in de buurt is dan weet je Fred ook wel te vinden. Jack is het paard van ons buurmeisje en er is vanaf de eerste ontmoeting een wederzijdse liefde ontstaan tussen hem en onze Shetlands. Jack beschermt zijn kleine vriendjes en houdt iedereen scherp in de gaten die in hun buurt komt. Het is zo mooi en aandoenlijk om te zien hoe ze aan elkaar gehecht zijn, vooral als ze elkaar staan te “groomen” (wanneer ze elkaars vacht staan te poetsen en te verzorgen).