CHANEL

CHANEL werd in ± 1990 geboren en op 12 Oktober 2015 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd. Op 18 September 2017 overleed ze op 27-jarige leeftijd door ouderdom.

Chanel was de moeder van Coco en ze hadden een sterke moeder-dochter relatie. Ze kwamen bij de ISPCA https://www.ispca.ie/ terecht omdat er niet meer voor ze gezorgd kon worden. Chanel was een toegewijde moeder, vanaf de 1e kennismaking met de jongens Billy en Bowie heeft ze haar dochter beschermd. Het toeval wilde dat dochter Coco net hengstig was toen de dames arriveerden en dat was voor moeder een hele klus om onze nieuwsgierige jongens uit de buurt te houden. Gelukkig zijn het ruinen (gecastreerde ezels) en na een paar dagen was iedereen aan elkaar gewend.

Chanel was 25 jaar toen wij haar adopteerden, helaas hebben we haar maar 2 jaar een liefdevol en onbezorgd leven kunnen bieden. Ze overleed op 27-jarige leeftijd aan ouderdom. Ezels worden gemiddeld tussen de 20-30 jaar oud. Na haar overlijden vreesden wij dat dochter Coco haar erg zou missen, maar dat viel gelukkig mee want ze had inmiddels ook een hechte band met de andere ezels. We hebben niet aan dochter Coco gemerkt dat ze depressief was of zich anders gedroeg na het overlijden van haar moeder Chanel.

Waarom veel ezels in Ierland verwaarloosd worden lees je beknopt op DE IERSE EZEL

Het volledige artikel d.d. 31 maart 2021 van auteur Jitka Marks, is te lezen in https://www.groene.nl/artikel/de-rug-waarop-ierland-werd-gebouwd/