GINGER

Ginger werd in ± 2011 geboren en op 10 November 2015 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd.

Fred en Ginger zijn onze Shetland ponies en ze vormen een schattig koppel. Ze werden door de ISPCA https://www.ispca.ie/ gered na een melding van verwaarlozing. Ze waren net 1 week bij de ISPCA toen wij ze gingen opzoeken, en wij hadden de eer om hun namen te kiezen. Wij noemden ze naar het bekende danskoppel Fred Astaire en Ginger Rogers uit de jaren 30. Ginger is in ieder geval een toepasselijke naam vanwege haar kleur (red-head).

Zij had in het begin last van haar heupen, waarschijnlijk vanwege een moeilijke bevalling of een ongelukkige val, dus voor Ginger geen soepele danspassen 😊 Omdat ze pijn had was ze erg op haar hoede als je haar benaderde. Ze werd behandeld door een chiropractor en is inmiddels hersteld van haar blessure.

Ginger is qua karakter het tegenovergestelde van Fred, ze is nogal schichtig en zal niet meteen naar je toekomen (paarden gedrag). Paarden zijn vluchtdieren en vaak schrikachtig, ezels zijn nieuwsgierig en komen juist naar je toe, ze kunnen soms zelfs territoriaal zijn. Fred is haar grote steun en toeverlaat, zonder hem is ze erg onzeker. Gelukkig is Fred één bonk zelfvertrouwen en straalt veel rust en kalmte uit. Het is grotendeels aan hem te danken dat ze nu veel makkelijker in de omgang is. Met Fred in de buurt tijdens onze trainingen, veel liefde, aandacht en lekkere hapjes is Ginger relaxter geworden. Ze vertrouwt ons nu volledig en ze komt naar je toe voor aandacht en om lekker achter haar oortjes gekroeld te worden. Van vreemden moet ze echter niks hebben, daar gaat ze met een grote boog omheen.

Zij is de kleinste van de hele kudde maar wel “The Boss Mare” over de hele familie, zelfs ezelin Coco (de grootste) staat haar niet in de weg. Wel duidelijk hoe de hiërarchie geregeld is binnen de kudde, zodoende is er nooit ruzie.