Onze Dieren

Bij SDI krijgen de ezels en Shetland ponies alle aandacht en liefde die zij nodig hebben en zijn ze verzekerd van een zorgeloos bestaan voor de rest van hun leven.

Hoewel paarden en ezels in hun gedrag totaal verschillend zijn, gaat het hartstikke goed tussen onze dieren. Paarden zijn vluchtdieren en vaak schrikachtig, ezels zijn niet zo snel onder de indruk en kunnen soms zelfs territoriaal zijn. Er is een duidelijke hiërarchie binnen de groep, en dat is  goed te merken. 

Ginger is de kleine Shetland en de dominante merrie over de ezels, zelfs ezelin Coco gaat haar uit de weg. Maar tussen de Shetlands onderling is Fred met zijn enorme zelfvertrouwen, kalmte en zachte lieve karakter de steun en toeverlaat van Ginger. 

Onze kudde is stabiel omdat er zo min mogelijk veranderd wordt in de samenstelling. Hierdoor ervaren zij weinig tot geen stress wat belangrijk is voor het welzijn van onze dieren. De onderlinge band die ze in de loop der jaren met elkaar hebben opgebouwd is zeer hecht. Onze “Furry Family” kan genieten van een verzorgde oude dag en er komen er ook geen nieuwe dieren meer bij.

SDI krijgt geen subsidie en heeft geen vast personeel in dienst, maar is afhankelijk van donaties en vrijwilligers voor de dagelijkse verzorging van deze kudde. Mocht je ons project willen steunen dan kan dat door een bedrag over te maken. Alvast van harte bedankt.

 

Stichting Dierenwelzijn Ierland

ABN-AMRO Bank IBAN:   NL08 ABNA 0113  9872  50