WALTER

WALTER werd in ± 2000 geboren en op 14 Maart 2016 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd. Op 1 April 2018 overleed onze lieve “Gentle Giant” op 18-jarige leeftijd aan laminitus (hoefbevangenheid).

Walter en zijn beste vriend Alfred waren jaren bij diverse gastgezinnen ondergebracht maar uiteindelijk kwamen ze weer bij de ISPCA https://www.ispca.ie/ terecht. Aanvankelijk zouden ze samen bij ons geplaatst worden maar Alfred werd ernstig ziek en overleed. Walter miste zijn vriend en raakte in een depressie, bovendien kreeg hij een ernstige aanval van laminitus (hoefbevangenheid), een pijnlijke aandoening aan de hoeven. Nadat hij hiervan hersteld was werd hij zo snel mogelijk naar ons gebracht want hij had dringend gezelschap nodig van zijn soortgenoten. Ezels zijn kuddedieren en mogen niet alleen gehouden worden. Hij werd liefdevol opgevangen door onze ezel familie en voelde zich meteen thuis. Binnen een paar dagen bloeide hij op en werd hij beste maatjes met  Bowie en waren deze twee vaak samen.

Helaas bleef zijn laminitus steeds terugkomen en heeft hij slechts 2 jaar kunnen genieten van een onbezorgd leventje bij ons, hij werd 18 jaar. Walter was qua formaat onze grootste ezel maar hij had een lief en zacht karakter, daarom noemden wij hem onze “Gentle Giant”.

Waarom veel ezels in Ierland verwaarloosd worden lees je beknopt in DE IERSE EZEL

Het volledige artikel d.d. 31 maart 2021 van auteur Jitka Marks, is te lezen in https://www.groene.nl/artikel/de-rug-waarop-ierland-werd-gebouwd/