COCO

COCO werd in ± 2006 geboren en op 12 Oktober 2015 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd.

Zij is de dochter van Chanel (die in 2017 is overleden) en ze hadden een hechte moeder-dochter band. Ze kwamen bij de ISPCA https://www.ispca.ie/ terecht omdat er niet meer voor ze gezorgd kon worden. Coco was 9 jaar en haar moeder was 25 jaar toen wij ze adopteerden. Coco is een robuuste dame en heeft net als haar moeder een doorgezakte rug. Het vermoeden is dat ze op jonge leeftijd te zware lasten heeft gedragen of te jong is bereden. Wie zal het zeggen?

Ze heeft een opgeruimd karakter en kan soms zo komisch kijken en grappig doen dat ze haar carrière als cabaretier is misgelopen. Toen ze Bowie voor het eerst ontmoette was ze op slag verliefd op hem. Helaas toont Bowie weinig interesse in haar avances want al onze jongens zijn gecastreerd. Maar Coco geeft niet op en ze blijft het proberen. Naast Bowie heeft ze nog een andere passie, en dat is eten. Niets en niemand zal haar in de weg staan om dat te krijgen, ze staat altijd als 1e in de rij bij het voeren en geniet volop van haar eten.

Na het overlijden van haar moeder vreesden wij dat ze haar erg zou missen of in een depressie zou raken vanwege de sterke band zie ze hadden. Coco werd echter goed door de ezel familie opgevangen en we hebben geen verandering in haar gedrag gemerkt. Ze heeft een hechte band met de andere ezels en loopt vrolijk rond te waggelen. Vanwege haar doorgezakte rug (en het vele eten) is ze nogal breed rond haar middel 😍 Sinds het overlijden van haar moeder kreeg ze de koosnaam “Coco-nelletje”, zo is moeder Chanel toch nog elke dag bij ons.

Waarom veel ezels in Ierland verwaarloosd worden lees je beknopt op DE IERSE EZEL

Het volledige artikel d.d. 31 maart 2021 van auteur Jitka Marks, is te lezen in https://www.groene.nl/artikel/de-rug-waarop-ierland-werd-gebouwd/