BOWIE

BOWIE werd in ± 2010 geboren en op 7 Mei 2015 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd.

Samen met zijn trouwe vriend Billy heeft Bowie een traumatisch leven gehad voordat ze bij ons kwamen. De ISPCA https://www.ispca.ie/ vond ze zwaar ondervoed en verwaarloosd met 18 andere ezels en paarden in een afgelegen veld. Ze leden aan regenschurft, een pijnlijke bacteriële huidinfecte veroorzaakt door de regen en door hun verminderde weerstand. Anders dan bij paarden hebben ezels geen waterdichte vacht. Aangezien er in Ierland veel regen valt en ze geen stal hadden was hun huid helemaal verweekt. Ze werden liefdevol opgevangen en verzorgd bij de ISPCA en kwamen na hun herstel bij ons terecht.

Billy en Bowie zijn de perfecte ezelmatch voor ons, Bowie was vanaf het 1e moment heel aanhankelijk en makkelijk in de omgang. Hij is onze “knuffelbeer” en zou het niet erg vinden om de hele dag gekroeld te worden. Door zijn relaxte houding kreeg Billy al snel vertrouwen in ons. “Don’t Worry Be Happy” is Bowie’s slogan.

In Juli 2015 kregen wij bericht van de ISPCA dat er een ezelveulen was geboren. Moeder Fae was afkomstig uit de groep van de 18 geredde dieren waar Billy en Bowie ook deel van uitmaakten. Het veulentje lijkt veel op Bowie dus het is zeer waarschijnlijk dat hij de vader is. Fae en haar veulentje maken het goed en ook zij gaan binnenkort samen naar hun “Forever Home”. Dit is geweldig nieuws en wij wensen beiden een lang en mooi leven toe.

Waarom veel ezels in Ierland verwaarloosd worden lees je beknopt op DE IERSE EZEL

Het volledige artikel d.d. 31 maart 2021 van auteur Jitka Marks, is te lezen in https://www.groene.nl/artikel/de-rug-waarop-ierland-werd-gebouwd/