PADS

PADS werd in ± 2000 geboren en op 30 November 2016 door Stichting Dierenwelzijn Ierland geadopteerd.

Ook Pads en Puddles werden door de ISPCA https://www.ispca.ie/ gered na een melding van verwaarlozing. Ezels en paarden worden vaak in een afgelegen bos of in de uitgestrekte moerassige heuvels aan hun lot overgelaten. Ook zij waren zwaar ondervoed en hun hoeven waren veel te lang waardoor ze moeilijk konden lopen. De hoeven van een ezel moeten elke 10 – 12 weken bekapt worden, net als nagels bij de mensen groeien de hoeven gewoon door. Wij hebben een bekwame en geduldige hoefsmid die regelmatig de hoeven van alle dieren in tiptop conditie houdt. Onze ezels zijn erg tam en ze laten zich probleemloos bekappen.

Pads is nu de oudste ezel in de familie, hij is 21 jaar (in 2021) maar nog erg vitaal. Hij laat de lekkere hapjes niet uit zijn bakje afsnoepen en staat zijn mannetje als de anderen te dichtbij komen. Hij is een lieve, rustige ruin die eerst de kat uit boom kijkt voordat hij een vreemde toelaat. Maar als hij je eenmaal kent dan komt hij graag knuffelen.

Waarom veel ezels in Ierland verwaarloosd worden lees je beknopt in DE IERSE EZEL

Het volledige artikel d.d. 31 maart 2021 van auteur Jitka Marks, is te lezen in https://www.groene.nl/artikel/de-rug-waarop-ierland-werd-gebouwd/